Organisatie details - Coöperatie Erfgoed Limburg U.A. 

Stichting Past4Present - Sittard

Naam:

Stichting Past4Present

Bezoek adres:

Dirk Pollartdreef 2, Sittard

Post adres:

Dirk Pollartdreef 2, Sittard

Website:

http://www.past4present.nl
01-01-2021
1
Peer Boselie
0651569533
peer.boselie@gmail.com

Stichting Past4Present heeft zichzelf als hoofddoel gesteld om verbindingen te leggen tussen cultureel erfgoed en de online generatie. Daartoe initieert, ontwikkelt en ondersteunt de stichting projecten op het snijvlak van cultuur, geschiedenis, erfgoed en educatie die aansluiten bij de (virtuele) belevingswereld van de online generatie.

Stichting Past4Present heeft geen collecties. Wel werkt de stichting aan verscheidene projecten die een verbinding leggen tussen cultureel erfgoed en de online generatie. Deze projecten kunnen op de website gevonden worden (aan deze website wordt momenteel gewerkt).

Deze projecten genereren data, die weer gebruikt kunnen worden om (online) collecties aan te vullen en onderzoek te ondersteunen. Het project Erfgoed Academy ondersteunt tevens erfgoedprofessionals, amateurs en geïnteresseerden bij het online aanbieden van collecties en erfgoed.

Daarnaast dient de website als een platform waar projecten van instellingen, musea en stichtingen met een soortgelijk doel worden uitgelicht.

Stichting Past4Present is 'geboren' in Limburg, maar wil mensen in heel Nederland bereiken met haar projecten, en hoopt zo de erfgoedspelers uit verschillende provincies aan elkaar te verbinden.
n.v.t.