Terugblik eerste LimburgCollectie kennissessie

Terugblik eerste LimburgCollectie kennissessie

De eerste kennissessie

De eerste kennissessie in het kader van de online LimburgCollectie was een geslaagde en leerzame eerste editie. Deze sessie vond plaats op vrijdag 11 december, en telde een dertigtal deelnemers. Marian Hellema nam de luisteraars mee in de wereld van linked (open) data, en probeerde hen door enkele vragen te betrekken bij haar presentatie. Haar presentatie is hier terug te vinden. 

Een paar tips voor wie meer wil zien of lezen over dit onderwerp: 

  • Bekijk de introductie Linked Data & SPARQL (in begrijpelijke taal) door René Voorburg van de KB. 
  • Een online cursus van de collega’s in Zuid-Holland geeft inzicht in de mogelijkheden van Open Refine. Bekijk hier een instructievideo over deze tool. 
  • De LD-wizard kan je helpen om collectiegegevens om te zetten naar Linked Data. Meer lezen kan hier.  je leest er meer over. 

Schrijf je in voor LimburgCollectie Kennissessie #2: digitale duurzaamheid 

Vrijdag 15 januari van 10:00 tot 12:00 uur staat de volgende vraag centraal: wat is er nodig om onze digitale collecties duurzaam te bewaren? Marcel Ras, domeinmanager Houdbaar bij het Netwerk Digitaal Erfgoed gaat in op de problemen, risico’s en uitdagingen van duurzaam digitaal collectiebeheer en wat je kunt doen om deze problemen aan te pakken. 

Inschrijven kan via deze link. De opzet van de sessie is vergelijkbaar met de eerste editie: het gaat om een gratis bij te wonen online bijeenkomst. Na aanmelding volgt kort voor aanvang een deelnamelink via MS Teams. 

LimburgCollectie

De online kennissessies zijn een initiatief van het Sociaal Historisch Centrum Limburg (SHCL) in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg (HKL) in het kader van de LimburgCollectie. Ondersteuning is er vanuit het Netwerk Digitaal Erfgoed en de Coöperatie Erfgoed Limburg.