Terugblik tweede LimburgCollectie kennissessie

Terugblik tweede LimburgCollectie kennissessie

Op vrijdag 15 januari 2021 vond er wederom een kennissessie in het kader van de LimburgCollectie plaats.  Een dertigtal deelnemers sloot zich aan bij de kennissessie. Marcel Ras, domeinmanager Houdbaar bij het Netwerk Digitaal Erfgoed ging uitvoerig in op de uitdagingen, risico’s, maar ook de aanpak van duurzaam digitaal collectiebeheer. Zijn presentatie is terug te vinden via deze link

Meer leren over digitale duurzaamheid

Wil je na deze uitvoerige introductie werk maken van digitale duurzaamheid of meer kennis vergaren, kijk dan zeker ook eens naar:

  • Leren preserveren: een hands-on introductiecursus over duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk houden van digitaal erfgoed die zowel als zelfstudie en als groepscursus aangeboden. De groepscursus vindt dit voorjaar plaats op 20 april, 11 mei en 1 juni.
  • Onderwijsprogramma Duurzaam Digitaal Erfgoed: Radboud Erfgoed organiseert dit voorjaar een programma vol inhoudelijke en theoretische verdieping rondom dit thema. Het programma start op vrijdag 12 maart. Lees meer over het programma in de flyer.
     

Doe mee aan LimburgKennissessie #3: Zelfscan Digitaal Erfgoed 

Hoe staat jouw organisatie ervoor als het gaat om het collectioneren en beheren van digitaal erfgoed? Met de Zelfscan Digitaal Erfgoed heb je snel het antwoord. Na het invullen van de scan krijg je een rapport met aanbevelingen om de digitale collecties van jouw organisatie beter zichtbaar, bruikbaar en houdbaar te maken.

Voor de derde LimburgCollectie Kennissessie nodigen we je uit de Zelfscan in te vullen en er op vrijdag 12 februari van 10:00 tot 12:00 uur samen op te reflecteren. Projectleider Szilvia Mondel gaat met ons in gesprek. 

Inschrijven kan via deze link. Voor een zinvolle deelname is het verzoek voorafgaand zelf de Zelfscan in te vullen via de website. Deelname aan de LimburgCollectie Kennissessies is gratis. Kort voor aanvang ontvang je een deelnamelink via MS Teams

LimburgCollectie

De online kennissessies zijn een initiatief van het Sociaal Historisch Centrum Limburg (SHCL) in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg (HKL) in het kader van de LimburgCollectie. Ondersteuning is er vanuit het Netwerk Digitaal Erfgoed en de Coöperatie Erfgoed Limburg.